'Back to the Future'-ster twijfelde enorm over vervangen van de hoofdrolspeler

'Back to the Future'-ster twijfelde enorm over vervangen van de hoofdrolspeler

Michael J. Fox was niet als eerste gecast als Marty McFly.

Back to the Future-acteur Christopher Lloyd reflecteert tijdens een nieuw interview op 't feit dat Eric Stoltz vervangen werd door Michael J. Fox. Hij was zelf te zien als Doc, de uitvinder van de tijdmachine die de filmtrilogie z'n verhaal geeft.

In de films volgen we Marty McFly en Doc, nadat Marty per ongeluk vast kom te zitten in het verleden dankzij de DeLorean-tijdmachine van Doc. In de eerste film zie je z'n pogingen terug in het heden te komen en in latere delen reist Marty naar de toekomst en later nog verder terug in de tijd, naar het Wilde Westen.

Andere hoofdrolspeler
De rol van Marty was de grootste voor Michael J. Fox, maar hij speelde in eerste instantie niet de rol; die was voor Eric Stoltz, die zelfs delen opgenomen had samen met Lloyd.

Tegenover GQ vertelde Lloyd:

"Er was een andere acteur en Michael kwam pas nadat we zes weken opgenomen hadden. Ze besloten gewoon dat ze iemand nodig hadden met een komische flair. En Stoltz was een buitengewone acteur, ik had geen idee dat er verandering zou komen. Op een avond namen we de scène bij het winkelcentrum op en moesten we ergens rond 1 uur 's nachts naar een van de trailers komen. Daar was [producent Steven] Spielberg, die aankondigde wat er zou veranderen."

Meteen was hij bang: "Ik had echt mijn best gedaan om Doc goed te krijgen, daarin zat het begin. Ik weet nog dat ik dacht: 'Ik weet niet of ik daar nog eens in slaag'. Ik maakte mij daar wel zorgen over, maar uiteindelijk lukte het. Michael en ik hadden een chemie die vanaf het begin merkbaar was. We konden terugkomen na een break en hoefden er dan niet voor te werken om weer te zijn waar we moesten zijn. Dus dat was mooi."

NieuwsFilm

meest populair