Cillian Murphy geschokt dat Christopher Nolan hem de hoofdrol geeft in zijn nieuwe thriller

Cillian Murphy geschokt dat Christopher Nolan hem de hoofdrol geeft in zijn nieuwe thriller

Murphy speelt "de vader van de atoombom".

Acteur Cillian Murphy, die velen vooral kennen van zijn rol in de serie Peaky Blinders gaat al een tijdje mee. Zo zagen we hem in de zombiefilm 28 Days Later en werkte hij veel samen met regisseur Christopher Nolan.

Zo had hij bijrollen in Nolans films Dunkirk (2017), Inception (2010) en de The Dark Knight-trilogie. In Oppenheimer heeft hij een keer de hoofdrol. Murphy sprak erover met Esquire en gaf aan dat hij schrok dat hij de hoofdrol toebedeeld kreeg.

"Het is de eerste keer dat hij me een hoofdrol geeft, waar ik nog steeds een beetje van geschrokken ben. Maar ik ben heel blij," vertelde Murphy aan Esquire. "Het is een grote rol en veel werk. Naar mijn mening werk je samen met een van de grootste levende regisseurs, dus je bent in veilige handen."

Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer
Murphy speelt J. Robert Oppenheimer, een theoretisch fysicus die het hoofd was van het Los Alamos-laboratorium en wordt beschouwd als "de vader van de atoombom" voor zijn rol in het Manhattan-project. De wapens van dat poject werden gebruikt bij de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki in augustus 1945.

Andere rollen in de biografische thriller zijn voor Emily Blunt als Katherine Oppenheimer, Robert Downey Jr. als Lewis Strauss, Matt Damon als Lt. Gen. Leslie Groves en Florence Pugh als Jean Tatlock.

De film staat gepland voor 21 juli 2023.

NieuwsFilm

meest populair