Will Smith stopte wel heel laat met 'Independence Day 2'

Will Smith stopte wel heel laat met 'Independence Day 2'

En dat leverde Roland Emmerich een enorm probleem op.

Regisseur Roland Emmerich vertelt tijdens een nieuw interview over de haastige rewrites die nodig waren voor Independence Day: Resurgence, na het vertrek van Will Smith bij de film.

Independence Day maakte in 1996 een wereldwijde ster van Smith, die toen nog vooral bekend stond om de serie The Fresh Prince of Bel-Air. Gezien het succes van Independence Day, leek een vervolg een zekerheid, maar het duurde twintig jaar voordat we hem dan eindelijk konden zien. De film was een flop en het geplande derde deel kwam er daardoor niet.

Geen Will Smith
Velen wezen op de afwezigheid van Will Smith als een van de redenen waarom de film niet slaagde. Zijn personage werd in wat dialoog uiteindelijk doodverklaard en we kregen enkel een foto van Captain Steve Hiller te zien.

Tijdens een interview met The Wrap vertelde Emmerich dat hij nog altijd trots is op de film, "maar we hadden een probleem: toen we ons voorbereidden, besloot Will Smith ermee te stoppen."

Aangezien er al meer dan 10 miljoen dollar uitgegeven was aan de film, "dus besloot ik mij met twee jonge schrijvers op te sluiten in mijn appartement in New York, en daar schreven we een nieuw script in twee weken tijd. We moesten wel. In die tijd belde [Fox-baas] Emma Watts ons elke dag."

NieuwsFilm

meest populair