op tv

Independence Day: Resurgence (2016)

Their Weapons. Our Fight.

Voor vervolgen geldt dat ze groter en beter dan hun voorganger moeten zijn. Groter dan zijn voorganger is dit vervolg op Independence Day in ieder geval wel.
play

4,6 details

  • 120 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

We wisten altijd dat ze terug zouden komen. Nadat INDEPENDENCE DAY het rampenfilm genre veranderde, levert dit volgende hoofdstuk wereldwijde catastrofe op een onvoorstelbare schaalgrootte. Gebruikmakend van de buitenaardse technologie, hebben de landen van de Aarde samengewerkt aan een immens verdedigingsprogramma om de planeet tegen hen te beschermen. Maar niets kan ons voorbereiden op de geavanceerde en gigantische kracht van de buitenaardse wezens. Enkel de vindingrijkheid van een paar dappere mannen en vrouwen kan de wereld voor uitsterven behoeden.

Regie
Roland Emmerich
Cast
Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Charlotte Gainsbourg, William Fichtner, Bill Pullman, Joey King, Vivica A. Fox, Brent Spiner, Sela Ward, Maika Monroe, Judd Hirsch, Mckenna Grace, Jessie Usher, Deobia Oparei, Angela Baby, Gbenga Akinnagbe, Patrick St. Esprit, Nicolas Wright, Grace Huang, Ryan Cartwright, Garrett Wareing.
Budget
$ 200.000.000
Release
24.06.2016
Release NL
23.06.2016
Release DVD
19.10.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Roland Emmerich | Cast: Liam Hemsworth (Jake Morrison), Jeff Goldblum (David Levinson), Bill Pullman (president Whitmore), Judd Hirsch (Julius Levinson), Vivica A. Fox (Jasmine Dubrow-Hiller), Brent Spiner (Brakish Okun), Charlotte Gainsbourgh (Catherine Marceaux), Jessie Usher (Dylan Hiller), Maika Monroe (Patricia Whitmore), Sela Ward (president Lanford), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2016

Roland Emmerich maakt graag dingen kapot. Na films als Godzilla en The Day After Tomorrow staat zijn naam praktisch gelijk aan in puin gelegde wereldsteden. Wat dat betreft is 2012, waarin de hele planeet het moest ontgelden, de kroon op zijn werk. Maar zijn bekendste werk is misschien wel Independence Day uit 1996. Een combinatie van jaren vijftig sciencefiction en de rampenfilms van de jaren zeventig, gemoderniseerd met de laatste effecten, werd de film een wereldwijd succes. Een vervolg liet lang op zich wachten, maar twintig jaar later is er dan eindelijk dit tweede deel. En opnieuw zijn de hoofdsteden van de wereld niet veilig.

Twee decennia na onze overwinning op de buitenaardse wezens ziet de wereld er heel anders uit. De mensheid heeft zich verenigd, en maakt gebruikt van de buitenaardse technologie├źn om onze wereld weer op te bouwen. Uiteraard is deze vrede niet van lange duur. Uitgerekend tijdens de viering van het twintigjarig jubileum van de bevrijding dient een nieuwe dreiging zich aan.

videotrailers & clips

alle artikelen (60)

Independence Day: Resurgence Nieuwsberichten

Laatste reacties

DVD-maniac

"...Heb de film gisteren bekeken in de bioscoop en vond het juist een geweldige, spectaculaire en spanne......"

Nixxtreme

"...Sluit me bij het commentaar aan. Totaal geen spanning en te veel nutteloze karakters. Laat dat derde......"

johnwayne

"...Wie een echt leuke en goede film over een Alien-invasie wil zien kan het beste kijken naar Independe......"

Independence Day: Resurgence

acties