Rampenfilm 'Moonfall' matig ontvangen: is dat een ramp?

Rampenfilm 'Moonfall' matig ontvangen: is dat een ramp?

In maart in de bioscoop.

Dit weekend verschijnt de rampenfilm Moonfall in de Noord-Amerikaanse bioscopen en volgende maand landt de film van regisseur Roland Emmerich ook op het Nederlandse witte doek. De ontvangst blijkt nu wat mager, maar is dat een ramp?

Nee, waarschijnlijk niet. Niemand verwacht in het genre een film met acteergeweld. Wel wordt er gezocht naar beelden die de Aarde verwoesten. Want dat is zo gaaf om te zien, zeg maar. In Moonfall krijg je die beelden uiteraard voorgeschoteld.

Moonfall: Rotten Tomatoes-score
De score van Moonfall op Rotten Tomatoes is niet veel beter (of slechter) dan andere films van de "Master of Disaster". Op het moment van schrijven staat de film op 41 procent na 70 opgenomen recensies.

Als we die score vergelijken met de andere twee grote rampenfilms van Emmerich dan zien we overeenkomsten: The Day After Tomorrow (45%) en 2012 (39%). De scifi-rampenfilm Independence Day komt overigens tot een redelijk 68%, waar de monsterrampenfilm Godzilla niet verder komt dan 15%.

Wat zeg jij? Houdt een dergelijk ontvangst jou tegen om naar Moonfall te gaan of heb jij wel zin in een avondje verwoesting?



NieuwsFilm

meest populair