Het DCEU heeft dan eindelijk z'n draai gevonden volgens deze acteur

Het DCEU heeft dan eindelijk z'n draai gevonden volgens deze acteur

Patrick Wilson gelooft dat 't eindelijk goed gaat.

Negen jaar geleden werd het DC Extended Universe, lang voor DCEU, gelanceerd met Man of Steel uit 2013. Waar de franchise in eerste instantie bekend stond om z'n duistere superhelden, voegde men mettertijd ook wat lichtere verhalen toe. Denk maar aan Aquaman dat in 2018 heel wat harten veroverde.

De eerste film in de actiefranchise werkte goed en dus kwam Warner Bros. snel met de aankondiging van een vervolg: Aquaman and the Lost Kingdom. Die volgt eenzelfde formule, maar duikt wel dieper in de mythologie rond Aquaman en z'n vrienden.

Z'n draai gevonden
Hoewel het DCEU in eerste instantie moeite had om z'n draai te vinden, is dat volgens hoofdrolspeler Patrick Wilson inmiddels wel gelukt.

Wilson, die de rol van Prince Orm, a.k.a. Ocean Master, speelt vertelde aan Collider:

"Dus je neemt de elementen waarvan je denkt dat mensen er blij van werden, zelfs als het een 'Oh mijn god, kan je geloven dat ze dat gedaan hebben?' was. Ja, dat hebben we gedaan en ja, nu doen we daar nog meer mee. Ik denk dat we wel onze niche gevonden hebben."

Hij denkt dat "DC een manier gevonden heeft om te begrijpen waar elke film kan passen, zelfs binnen een multiversum, een term die voor mijn gevoel te veel gebruikt wordt. Maar het moge duidelijk zijn dat de film voorbij een fanboy demografie ging, want hij bracht een miljard dollar op. Dus dat geeft ook de vrijheid om te doen wat leuk is."

NieuwsFilm

meest populair