Nice! Meesterwerk 'The Godfather' deze maand kort terug in de bioscoop

Nice! Meesterwerk 'The Godfather' deze maand kort terug in de bioscoop

Een voorstel die je niet kunt weigeren.

Binnenkort heb je de mogelijkheid om de klassieker The Godfather van regisseur Francis Ford Coppola op het witte doek te kijken. De vijftig jaar oude misdaadklassieker draait eind deze maand namelijk weer kort in de bioscoop.

In aanloop naar het 50-jarig jubileum van de oorspronkelijke release van de eerste film op 24 maart 1972 besloten Paramount en Coppola's productiebedrijf American Zoetrope alle drie de films in een tijdsbestek van drie jaar nauwgezet te restaureren.

The Godfather - 50th Anniversary terug in de bioscoop
Ter ere van het 50-jarig jubileum brengt Paramount Pictures het meesterwerk tijdelijk terug op het grote doek. The Godfather - 50th Anniversary draait van 24 tot en met 27 februari beperkt in de bioscoop. Op de website TheGodfather50.nl vind je de deelnemende bioscopen.

Coppola's meesterlijke verfilming van het boek van Mario Puzo beschrijft de opkomst en ondergang van de familie Corleone en wordt terecht gezien als een van de belangrijkste filmtrilogieën uit de filmgeschiedenis. Hieronder een boodschap van Coppola:


De opvallendste restauratiedetails
Volgens Universal Pictures NL werd alles in het werk gesteld om de drie films zo goed mogelijk te kunnen tonen aan een hedendaags publiek. Daarbij is gebruikgemaakt van technologieën die aanmerkelijk zijn verbeterd sinds 2007, toen de laatste restauratie werd voltooid door de vooraanstaande filmhistoricus Robert Harris.

Het team nam zijn werk als uitgangspunt en stopte duizenden uren in het bekijken van elk afzonderlijk frame, met als resultaat een uitzonderlijke presentatie die tegelijk wel trouw is gebleven aan de look and feel van de oorspronkelijke films. Hieronder de opvallendste restauratiedetails:

- Meer dan 300 prints met film werden grondig doorgenomen om de best mogelijke resolutie te vinden voor elk frame van alle drie de films.

- Er is meer dan 4000 uur besteed aan het repareren van vlekken, scheuren en andere gebreken in de negatieven.

- Er is meer dan 1000 uur besteed aan een rigoureuze kleurcorrectie om ervoor te zorgen dat het resultaat zou voldoen aan de oorspronkelijke visie van Coppola en cameraman Gordon Willis.

- Naast de in 2007 door Walter Murch goedgekeurde 5.1-audio zijn ook de originele monotracks op The Godfather en The Godfather: Part II hersteld.

- Alle werkzaamheden stonden onder toezicht van Coppola.



Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair