De 'Smurfs' keren nog veel vaker terug dan je misschien zou denken

Er komen heel wat films!

Er zijn meerdere projecten in de maak rond de Smurfen. Ze worden ontwikkeld door Paramount Animation en Nickelodeon Animation. De eerste van de films die ontwikkeld worden, moet een musical worden.

De Smurfen begonnen hun leven als comics, ontwikkeld door de Belgische Pierre Culliford, die ook wel bekend stond als Peyo. Sindsdien zijn er meerdere films en series gemaakt rond de personages, waarvan de meest recente een animatieserie uit 2021 is, met als titel The Smurfs.

Nieuwe films
De meest recente Smurfen-film werd in 2017 uitgebracht door Sony Pictures en werd gemengd ontvangen. Wel was het een prima succes aan de box office, met een verdienste van 197,2 miljoen dollar op een budget van 60 miljoen dollar. Daarmee is duidelijk dat de franchise genoeg aandacht trekt om films te blijven maken.

Nu Nickelodeon de licentie op de wereldwijde rechten rond de Smurfen in handen heeft, neemt de studio dus het heft in eigen handen om nog veel meer films rond de Smurfen in elkaar te smurfen.

The Hollywood Reporter meldt dat Nickelodeon samenwerkt met LAFIG Belgium en IMPS om meerdere nieuwe films te maken. De eerste wordt een musical, die met de kerst van 2024 in de bioscoop te zien moet zijn. Het scenario komt van Pam Brady, die het best bekend staat om haar werk als schrijver en producent van South Park.

NieuwsFilm

meest populair