Nog veel meer 'Lord of the Rings' en 'Hobbit'-films op komst?

Nog veel meer 'Lord of the Rings' en 'Hobbit'-films op komst?

Het lijkt erop!

Hollywood staat op het punt om Midden-Aarde binnen te vallen. De filmrechten, merchandiserechten, gaming rechten en live event rechten op Lord of the Rings, The Hobbit en andere titels van J.R.R. Tolkien staan nu te koop. Dat kan alleen maar betekenen dat we meer content gaan zien, gezien de opleving van de franchise.

De rechten waren in handen van Saul Zaentz Co., dat deze week gesprekken is aangegaan met de grootste studio's van Hollywood om te kijken aan wie ze de rechten kunnen slijten. Gemikt wordt op z'n 2 miljard dollar.

Goede timing
De timing is natuurlijk niet geheel zonder toeval gekozen. Amazon Prime Video komt dit jaar (op 2 september) met de serie Lord of the Rings: The Rings of Power. Amazon staat bovenaan het lijstje van Saul Zaentz Co., om te kijken hoeveel de studio wil bieden.

Warner Bros. heeft nog altijd een deel van de filmrechten in handen, via zijn eigendom van New Line Cinema. Vorig jaar kondigde men de animatiefilm [film=https://www.filmtotaal.nl/film/35890The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim[/film] aan. Maar omdat Warner Bros. geen live-action film in de maak heeft, zijn die rechten weer in handen van Zaentz Co., dat ze daarom te koop heeft gezet.

Dat heeft dan weer te maken met 't feit dat Amazon druk bezig is met de live-action serie. Overigens was Saul Zaentz een ondernemer in de muziek- en filmindustrie, die de rechten in 1976 kocht. De serierechten die hij kocht, hadden enkel betrekking op een televisieserie langer dan acht afleveringen. Mede daardoor kon Amazon een televisieserie maken.

NieuwsFilm

meest populair