Robert Pattinson wilde na 'Harry Potter' iets totaal anders gaan doen

Robert Pattinson wilde na 'Harry Potter' iets totaal anders gaan doen

De acteur ambieerde een tijdje een carrière in de muziek.

Robert Pattinson wilde na zijn rol in de Harry Potter-film Goblet of Fire eigenlijk liever een ander pad in de showbusiness opgaan: hij droomde namelijk van een carrière als zanger. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met GQ.

"Ik heb een behoorlijke tijd m'n leven kunnen bekostigen met het geld wat ik had verdiend met die rol", vertelt de Britse acteur over zijn Harry Potter-klus. In Goblet of Fire speelde hij de rol van Cedric Diggory, een van de deelnemers aan de tovenaarscompetitie waar de film om draait.

Dat geld gebruikte hij om te investeren in een muziekcarrière. "Ik weet nog steeds niet waarom ik daar zo in geloofde, want er was werkelijk niemand die tegen me zei dat ik iets met muziek moest gaan doen".

Hij vervolgt: "Ik trad in ieder geval destijds wel veel op. Ik ging vaak naar open mic-avonden en toen was het geld ineens op".

Uiteindelijk besloot Pattinson zich dus toch te focussen op het acteren. Hij scoorde een rol in de Twilight-franchise, werd mateloos populair en maakt volgende maand zijn debuut als superheld Batman in de gelijknamige DC-film.

NieuwsFilm

meest populair