Robert Pattinson werd bijna ontslagen bij 'Twilight'

Dat is pas heftig!

De rol waarmee Robert Pattinson zijn doorbraak beleefde, was die van Edward Cullen in de Twilight-saga. Die films waren gebaseerd op de boeken van Stephanie Meyer en maakten van Pattinson een geliefde ster bij miljoenen fans.

Maar het blijkt een rol te zijn die hij bijna kwijtraakte. Tijdens een interview met GQ, vertelde Pattinson hoe hij net iets te sterk leunde op de sombere en piekerende kanten van het personage. Pas toen zijn manager ingrepen, voorkwam hij dat ontslag.

Twilight-ontslag
"Ik was 21 en wilde het zo arty als maar mogelijk was maken. Er was echt een vreemde spanning, want de studio was er een beetje bang voor om de boel te emo te maken en ik dacht dat dat juist de enige manier was om dit te spelen," begon de acteur.

"Het lijkt belachelijk om erover te praten, want ik was toen zo vaak echt woedend. Dat is echt iets waar ik op terugkijk en denk: ik kan niet geloven dat ik zo speelde de helft van de tijd."

De acteur speelde de rol van Edward en "ik weet nog dag op een dag mijn manager langskwam op een verrassingsbezoek. Ik dacht alleen maar 'Oh, hey!' en dat alles prima was. Maar tijdens de lunch zei hij: 'Okay, wat je nu aan het doen bent, doe na de lunch precies het tegenovergestelde, want anders ben je aan het einde van de dag ontslagen.' Dus dat deed ik en was eigenlijk de enige manier waarop ze mij aan het glimlachen kregen."

NieuwsFilm

meest populair