Nu al kritiek op 'Lord of the Rings'-serie wegens diverse cast

Nu al kritiek op 'Lord of the Rings'-serie wegens diverse cast

Niet iedereen is hier blij mee blijkbaar.

Vannacht geeft Prime Video de eerste trailer vrij voor The Lord of the Rings: The Rings of Power. Maar op basis van de eerste paar foto's die men vrijgaf, is er al heel wat commentaar.

Deze week kwam Vanity Fair met de eerste foto's van de aankomende serie, waarin 22 castleden hoofdrollen spelen en we meerdere verhalen gaan volgen. Die spelen zich in de mijnen van de Misty Mountains af, volgen de politiek van het elfen-koninkrijk Lindon en de val van Númenor, het bijzondere eiland van de mensheid dat een verhaal als dat van Atlantis kent.

Een diverse cast
Showrunners Patrick McKay en J.D. Payne kozen ervoor om de spin-off een diverse cast te geven. Wat hen betreft voelde dat alleen maar natuurlijk. Sterker nog, producent Lindsey Weber vertelde in het nummer van Vanity Fair dat Tolkien er voor iedereen is. "Het voelde voor ons alleen maar natuurlijk dat een verfilming van Tolkien's werk de wereld reflecteert zoals die er ook echt uitziet."

Maar niet iedereen is blij met de diverse cast die Midden-Aarde tot leven moet brengen. Zo vinden fans het maar niets dat Ismael Cruz Córdova de rol van een zwarte elf gaat spelen en dat actrice Sophia Nomvete als zwarte vrouw een dwerg speelt.

Het is een kritiekpunt dat nu een paar keer terug is gekomen op The Lord of the Rings: The Rings of Power. Tegelijkertijd was het ook juist kritiek op Peter Jacksons filmtrilogie dat daarin alleen maar witte mensen zitten.

NieuwsFilm

meest populair