'Dune'-regisseur reageert op uitblijven Oscar-nominatie Beste Regisseur

'Dune'-regisseur reageert op uitblijven Oscar-nominatie Beste Regisseur

Wat vindt Denis Villeneuve ervan dat hij niet werd genomineerd voor een Oscar?

Afgelopen week werden de Oscarnominaties aangekondigd, en sci-fi epos Dune wist wel 10 nominaties binnen te slepen. De film is genomineerd voor Beste Film, Beste Script, Beste Camerawerk, Beste Montage, Beste Muziek, Beste Productie Design, Beste Kostuums, Beste Make-up en Haar, Beste Geluid en Beste Visuele Effecten

De enige grote nominatie die de film helaas niet kreeg is die voor Beste Regisseur. Denis Villeneuve moest namelijk plaatsmaken voor Jane Campion (The Power of the Dog), Kenneth Branagh (Belfast), Ryusuke Hamaguchi (Drive My Car), Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza) en Steven Spielberg (West Side Story). Maar wat vindt Villeneuve hier eigenlijk zelf van?

Tijdens een gesprek met Movie Maker liet de Canadese regisseur zich uit over de miskleun van de Academy:

"Heel eerlijk; als je me een paar maanden geleden had verteld dat we mee zouden dingen bij de Oscars, had ik het niet geloofd. Het is erg ontroerend. Als je genomineerd wordt is dat heel mooi, maar ik neem niets voor lief. Ik ben blij met de nominaties die we hebben gekregen."

Dit is tegenstelling tot acteur Josh Brolin, die eerder deze week liet blijken behoorlijk teleurgesteld te zijn in de Academy:

"Ik vind het ongelooflijk en verbazingwekkend dat Denis Villeneuve niet is genomineerd voor beste regisseur. Het is een van die dingen waarbij je echt denkt: "Huh, wat?". Echt fucking dom."

NieuwsFilm

meest populair