Zieke spelletjes van The Riddler in nieuwe 'The Batman'-clip

Zieke spelletjes van The Riddler in nieuwe 'The Batman'-clip

Nog een paar weken wachten!

In The Batman zal Robert Pattinson het als de nieuwe Batman opnemen tegen de nodige schurken. Zijn gevaarlijkste tegenstander is zonder twijfel The Riddler. Laatstgenoemde is goed te zien in de onderstaande clip, waarin opnieuw duidelijk wordt dat het gaat om een behoorlijk krankzinnige crimineel.

The Riddler wordt gespeeld door Paul Dano, die al eerder hoge ogen wist te gooien als het enge en mysterieuze personage in Prisoners of als de gemene slavenhandelaar in 12 Years A Slave. Deze keer gaat Dano echter nog wat verder en kruipt hij in de huid van een iconische Batman-schurk.

Plan
In de film van regisseur Matt Reeves heeft The Riddler het gemunt op de elite van Gotham City. Zo schakelt hij de ene na de andere bekende naam uit, waardoor Batman achter hem aangaat. Zo begint er een gevaarlijk kat en muis spel tussen de twee, waar The Riddler juist veel plezier aan beleeft.

Reeves liet al eerder weten dat The Riddler is geïnspireerd op de Zodiac Killer, dus het is niet zo heel gek dat het om een behoorlijk geschift personage gaat. In de onderstaande clip zien we o.a. een van zijn slachtoffers, wiens torso is afgeplakt met ducktape en een bom om zijn nek heeft hangen. Bekijk de beelden hieronder.



Verhaal
Hoofdrolspeler Pattinson en filmmaker Reeves hebben beiden al laten weten dat het een andere Batman-film wordt dan zijn voorgangers. Zo kennen we Batman eigenlijk allemaal als een spierbundel en zonder zijn masker verandert hij in de charmante Bruce Wayne, een gigantische playboy.

In deze film gaat het echter om een Batman die meer een 'loner' is. Hij moet het eveneens meer van zijn detective-skills hebben dan het vechten. Reeves wil dan ook terugkeren naar de meer klassieke Batman-verhalen, waarin de superheld eerder een soort van detective is. Volgende maand komt de film eindelijk uit!

NieuwsFilm

meest populair