Makers 'Lord of the Rings'-serie reageren op de kritiek over etnisch diverse cast

Niet iedereen is fan van dit idee.


The Lord of the Rings: The Rings of Power is een serie waar heel wat mensen enorm naar uit zullen kijken en waar behoorlijk wat van afhangt. Toch was er op basis van de eerste paar foto's die men vrijgaf al het nodige commentaar.

In de komende televisieserie van Amazon Prime Video zien we de Tweede Era van Midden-Aarde. We weten dat de serie onder meer zal laten zien hoe het vergaat met het smeden van de ringen door Sauron en Celebrimbor, maar ook de strijd die Galadriel en Elrond voeren tegen de legers van Sauron. En het is bekend dat Prime Video een half miljard dollar in het eerste seizoen steekt. Er hangt dus veel af van de serie, die minstens vijf seizoenen krijgt. En nu al is er kritiek.

Een reactie op de kritiek
Sommige mensen vinden het maar niets dat er gekozen is voor etnisch diverse acteurs. Critici noemen het "geforceerde diversiteit".

Maar wat de makers betreft, is daar geen sprake van. Zo stelde producent Lindsey Weber al dat de wereld van Midden-Aarde wat de makers betreft, moet laten zien hoe de wereld er echt uitziet. En draaien de verhalen van Tolkien in essentie "om fictieve rassen die op hun best zijn als ze de isolatie van hun eigen cultuur verlaten en samenwerken."

Wat Tolkien-geleerde Mariana Rios Maldonado, betreft is het sowieso onzin om hier kritiek op te hebben. Zij vraagt zich hardop af: "Wie zijn deze mensen die zich zo bedreigd voelen, of zo walgen van het idee dat een elf zwart is, een latino of aziaat?"

NieuwsFilm

meest populair