Grootse avonturenfilm 'Uncharted' trapt beter af dan menig Marvel-film

Nog niet te zien in de States, of Nederland. In veel andere landen wel.

Bram de Groot 14 februari 2022 19:30 in Algemeen
In de nodige landen buiten Noord-Amerika (en Nederland) is de gameverfilming Uncharted van regisseur Ruben Fleischer al te zien. De prijzige avonturenfilm met grote rollen voor Tom Holland en Mark Wahlberg sleept dus als de nodige miljoenen binnen.

In vijftien landen werd er door Uncharted zo'n 21,5 miljoen dollar opgehaald. Dit meldt Variety. In het Verenigd Koninkrijk werd er een mooie 6,4 miljoen dollar opgehaald en ook in landen als Spanje, Rusland en Oekraïne waren er miljoenenscores. In het Midden Oosten noteerde de film sterk met in totaal 4,0 miljoen dollar.

Beter dan recente Marvel-films
De analisten van Variety trokken een vergelijking met de scores van andere kaskrakers uit het pandemische tijdperk. Uncharted doet het op dit moment twaalf procent beter dan Eternals, achttien procent beter dan Black Widow en 21 procent beter dan Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

De 120 miljoen dollar kostende actiefilm komt deze week uit in landen als de Verenigde Staten, Canada, Australië, Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Japan, Zuid-Korea en Mexico.

De ontvangst van Uncharted is tot op heden wat wisselend met een score van vijftig procent op Rotten Tomatoes. Hierin kan komende dagen nog veel veranderen.

Deze week verschijnt de film ook in België. In Nederland debuteert Uncharted pas op 17 maart. Logisch? Nee, niet echt.



NieuwsFilm

meest populair