Geliefde 'Ghostbusters'-regisseur Ivan Reitman overleden

Geliefde 'Ghostbusters'-regisseur Ivan Reitman overleden

De beroemde regisseur werd 75.

De beroemde regisseur Ivan Reitman is overleden. Reitman werd wereldberoemd met zijn Ghostbusters-films, de twee eerste van de geliefde franchise. Maar de filmmaker had buiten deze films om ook een mooie carrière.

Reitman begon zijn carrière als producent van regisseur David Cronenberg, o.a. bekend van A History of Violence en Eastern Promises. Samen werkten de twee bekendheden aan horrorfilms Shivers en Rabid.

Zelf regisseren
Reitman besloot vervolgens zelf aan de slag te gaan als filmmaker. Zo maakte hij o.a. verschillende films met Arnold Schwarzenegger, namelijk Twins, Kindergarten Cop en Junior. Ook blikte hij twee bekende komedies met Bill Murray in, Meatballs en Stripes.

Samen met zijn zoon, Jason, maakte hij ook de nieuwe Ghostbusters: Afterlife. Ivan trad namelijk op als producent. Vader en zoon lieten weten genoten te hebben van de samenwerking. Laatstgenoemde laat zich nu uit over de dood van zijn vader.

Herinneringen
Zo schrijft Jason Reitman: "Onze familie rouwt om het onverwachte verlies van een echtgenoot, vader en grootvader die ons leerde om altijd naar de magie van het leven op zoek te gaan. We putten troost uit het feit dat zijn films talloze mensen van overal ter wereld deden lachen en gelukkig maakten. Terwijl we rouwen, hopen we dat de mensen die hem kenden door zijn films zich hem altijd zullen herinneren".

Waar Ivan Reitman aan is overleden is vooralsnog onduidelijk. De regisseur werd 75 jaar oud.

NieuwsFilm

meest populair