Waar is 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' eigenlijk op gebaseerd?

Waar is 'The Lord of the Rings: The Rings of Power' eigenlijk op gebaseerd?

Niet op de vier boeken die we al verfilmd hebben gezien...

Amazon kwam afgelopen weekend dan eindelijk met een trailer voor de serie The Lord of the Rings: The Rings of Power. Die draait niet om de bekende vier boeken van J.R.R. Tolkien waar Peter Jackson zijn films op baseerde, en vertelt een verhaal dat zich vele duizenden jaren eerder afspeelt.

Hoewel we nog altijd weinig specifieke plotdetails van The Lord of the Rings: The Rings of Power kennen, weten we dat onder meer Galadriel in de serie zit, en dat we ook Elrond, Gil-Galad, Isildur en meer bekenden volgen.

The Lord of the Rings: The Rings of Power-inspiratie
The Lord of the Rings: The Rings of Power mag dan wel niet gebaseerd zijn op de boeken waar Jackson zich op baseerde; toch haalt men inspiratie uit werken van Tolkien.

De Silmarillion dient als voornaamste bronmateriaal voor de televisieserie. Dat is een bepaald niet traditioneel narratief en meer een verzameling van fictieve geschiedenis. Zo lezen we onder meer over Númenor (waar de serie zich deels afspeelt), over Sauron, Finrod, Gil-Galad en de Valinor. Het is eigenlijk meer een bijbel voor Midden-Aarde dan iets anders.

Maar er zijn meer werken waar The Lord of the Rings: The Rings of Power inspiratie uit haalt. Zo is veel bekend over de geschiedenis dankzij de Unfinished Tales en de twaalfdelige History of Middle-Earth.

Materiaal uit die bronnen zal vermoedelijk ook zijn reflectie in de televisieserie van Prime Video vinden. Die is vanaf 2 september te zien.

NieuwsFilm

meest populair