Was de 'Star Wars' vervolgtrilogie beter geweest als Rian Johnson ALLES had geregisseerd?

Was de 'Star Wars' vervolgtrilogie beter geweest als Rian Johnson ALLES had geregisseerd?

Dan had het waarschijnlijk wel iets meer structuur en visie gehad...

Tot op de dag van vandaag blijft de laatste Star Wars-vervolgtrilogie een controversieel onderwerp. Aan de ene kant zijn er diehards die de films tot hun laatste adem verdedigen, maar het overgrote deel erkent toch dat het resultaat in grote lijnen teleurstellend was.

De meeste fans zijn het er unaniem over eens dat de nieuwe trilogie van Disney vooral leed aan een totaal gebrek aan samenhang van keuzes.

Dit heeft te maken met het feit dat J.J. Abrams in The Force Awakens en The Rise of Skywalker eigenlijk alles herkauwde uit de originele trilogie, terwijl Rian Johnson daartussenin met The Last Jedi duidelijk koos voor een meer unieke en daardoor ook meer gedurfde aanpak.

Ze deden maar wat
Maar hierdoor ontstond de situatie dat Johnson vrijwel alles van Abrams overboord gooide, terwijl die vervolgens weer ging herstellen.

Als één persoon alles had overzien, zoals George Lucas deed in de eerste twee trilogieën, zouden we waarschijnlijk een heel ander verhaal hebben gekregen en het lijkt erop dat Johnson op dat gebied de voorkeur krijgt boven Abrams. Wat denken jullie, was het dan wél wat geworden?

NieuwsFilm

meest populair