Ontvangst 'Uncharted' met Tom Holland wordt steeds bedenkelijker

Ontvangst 'Uncharted' met Tom Holland wordt steeds bedenkelijker

Opnieuw een slecht ontvangen verfilming van een game.

Na de matig ontvangen gameverfilmingen Resident Evil: Welcome to Raccoon City en Mortal Kombat in 2021 weet ook de eerste gameverfilming in 2022 niet te overtuigen. De eerste recensies van verleden week waren al niet positief en nu een paar dagen voor de release van Uncharted in de States kukelt de Rotten Tomatoes-score verder in elkaar.

De vraag of de film met Tom Holland en Mark Wahlberg gewoon voldoende spektakel biedt als popcornfilm wordt uiteraard niet direct beantwoord met de Rotten Tomatoes-score, maar duidelijk is wel dat de Totamotoscore nu op 38 procent staat, na 79 recensies.

Een paar dagen geleden stond dat percentage nog ruim boven de 50 procent. Aangezien de film al in een aantal landen in première ging weten we ook al een IMDb-score: 6,8 / 10, eigenlijk nog niet eens zo slecht voor een op het oog dertien-in-het-dozijn-actiefilm.

Uncharted: pas laat in Nederland
Afgelopen weekend haalde Uncharted van Ruben Fleischer (Venom) al zo'n $21,5 miljoen op. Aankomend weekend gaat de teller sneller omhoog door de release in Noord-Amerika en vele andere grote markten. Er wordt aankomend weekend een wereldwijde score van $70 miljoen verwacht.

De release in Nederland laat nog even op zich wachten. Door de Nederlandse lockdown van afgelopen december en januari zitten we nu met de situatie dat veel grotere films pas een paar weken tot zelfs twee maanden later in ons land verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair