Geen 'Avengers'-films meer? Marvel-baas noemt 'Avengers: Endgame' de laatste Avengers-film

Geen 'Avengers'-films meer? Marvel-baas noemt 'Avengers: Endgame' de laatste Avengers-film

Dat klinkt niet goed?

Marvel Studios-chef Kevin Feige refereert naar Avengers: Endgame als de laatste Avengers-film. Hij vormde al de culminatie van de eerste drie fases van het Marvel Cinematic Universe, die we nu kennen als de Infinity Saga. Maar nu lijkt het zomaar eens de laatste film rond de machtigste helden van de Aarde te kunnen worden.

De Avengers-films waren deel van de plannen van Feige voor een onderling verbonden franchise. Het succes van de eerste film in 2012 motiveerde Marvel Studios ook om door te gaan met het uitbouwen en opbouwen van het filmuniversum.

Voorlopig geen Avengers?
Fans wisten al dat na Avengers: Endgame er nog wel even gewacht zou moeten worden op een nieuwe Avengers-film. Maar nu lijkt Feige ernaar te refereren dat er geen nieuwe film meer komt.

Tijdens zijn commentaar in Marvel Studios Assembled: The Making of Eternals hint hij daar in elk geval naar. "Marvel Studios en het Marvel Cinematic Universe zijn nu hun tiende verjaardag gepasseerd en met de release van de laatste Avengers-film hebben we eindelijk de 22-films tellende Infinity Saga afgerond."

"Waar gaan we daarna naartoe? Waar beginnen we? Wat we echt wilden doen, was tweeledig: overnieuw beginnen met heel nieuwe personages, nieuwe verhaallijnen en dieper duiken in de rijke mythologie van Marvel Comics."

In 2021 zei Feige al eens dat er niet zomaar een nieuwe Avengers-film zou komen. "Ik denk dat we een redelijke hoeveelheid tijd tussen Endgame en een nieuwe saga willen hebben, die al onderweg is en begonnen is. En dan is er tijd nodig, zoals in Phase 1 er de tijd was, om die saga uit te bouwen voordat je iedereen bij elkaar brengt."

Natuurlijk merken we wel al dat films zonder cameo's of rollen voor meerdere Avengers bijna niet meer gebeuren, dus wie weet is een echte Avengers-film ook niet meer nodig?

NieuwsFilm

meest populair