Warner Bros. vuurt terug na verhalen over verlies 'The Lord of the Rings'-rechten

Warner Bros. vuurt terug na verhalen over verlies 'The Lord of the Rings'-rechten

De studio wil die echt niet kwijt.

Recent kwamen we erachter dat de filmrechten op de The Lord of the Rings-boeken en op The Hobbit te koop gaan. Het bedrijf Saul Zaentz Co. zou van plan zijn om de "film, gaming, merchandise en live event"-rechten in de verkoop te doen voor een prijs van ten minste 2 miljard dollar.

Fans van de franchise vroegen zich af hoe dat zit, want waren Warner Bros. en New Line Cinema niet de eigenaars van de rechten op The Lord of the Rings? Warner Bros. weet zeker van wel en laat dat weten.

De The Lord of the Rings-rechten
In een statement tegenover Variety stelt een woordvoerder van Warner Bros. het volgende:

"New Line Cinema heeft de filmrechten voor zowel live-action als animatiefilms altijd behouden en dat is de afgelopen twee decennia altijd zo geweest. Op dit moment zijn we bezig met de productie van onze anime film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim en we kijken ernaar uit het publiek mee terug te nemen naar Midden-Aarde."

Verder stelt Warner Bros. dat het de "opties altijd tijdig" verlengd heeft en "periodieke betalingen" verricht heeft aan Zaentz Co., om de rechten te behouden.

De kans is groot dat de animatiefilm The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim zelfs gemaakt wordt deels om die rechten te behouden. Filmstudio's moeten namelijk vaak ook content uit blijven brengen om de rechten te kunnen behouden.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim komt in april 2024 uit.

NieuwsFilm

meest populair