'Candyman' - Nog een gruwelijke slasher die terugkeert, en goed ook [Blu-ray]

Na Halloween, Texas Chainshaw Massacre, Child's Play en Scream keert ook deze filmreeks terug.

Bram de Groot 19 februari 2022 12:55 in Blu-ray
Bekijk de afbeeldingOndanks dat er zo af en toe best interessante compleet nieuwe slasherfilms worden gemaakt, duiken ook de bekende maniakken als Michael Myers, Jason Voorhees, Leatherface, Chucky en Ghostface regelmatig weer op. Verleden jaar kwam daar na jaren ook Candyman weer bij.

Candyman debuteerde in 1992 in de film van regisseur Bernard Rose en na twee snellere vervolgen verscheen recent Candyman van Nia DaCosta (The Marvels). Acteur Tony Todd keerde terug als het titelfiguur.

De film moest eigenlijk in 2020 verschijnen, maar werd door corona flink opgehouden. Met een budget van $25 miljoen werd er uiteindelijk zo'n $77,5 miljoen opgehaald aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

De ontvangst mag bijzonder sterk genoemd worden, met een score van 84 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De publieksscore komt niet verder dan een verder prima 72 procent.

"De Candyman uit 2021 is misschien niet zo eng als het origineel, maar het breidt het verhaal uit op een manier waar fans van de franchise van moeten genieten," luidt de publiekssamenvatting.

Leuk voor de slashercollectie
De uitgave is er uiteraard eentje voor de verzamelaar en de liefhebber van slasherfilms. Op de voorkant zie je Candyman en de achterkant onthult onder meer dat er een alternatieve slotscène te zien is op de schijf.

Bekijk de afbeelding
In de hoes tref je alleen de Blu-ray disc aan, waarop ook de nodige extra's zijn toegevoegd. Uiteraard is er weer prima HD-beeld (2.39 : 1) en geluid (Dolby Atmos).

De meegeleverde extra's
Maar liefst zeven featurettes zijn er toegevoegd op de schijf. Deze duren niet heel veel langer dan een minuut of vijf, zes en de titels geven de inhoud al een beetje aan: Say Me Name over de invloed van Candyman, Body Horror over de make-up, The Filmmaker's Eye: Nia DaCosta met een woord van de regisseur, Painting Chaos over de kunst in de film, The Art of Robert Aiki Aubrey Low over de muziek, Terror in the Shadows over het schaduwspel in de film en Candyman: The Impact of Horror, een rond-de-tafel-gesprek.

Naast de korte 'Alternate Ending' zijn er drie verwijderde/verlengde scènes met de titels Who Do You Think Makes the Hood?, Wanna See Me Fly? en Fooked Oop.

Candyman
De bewoners van de achterstandswijk Cabrini Green in Chicago werden decennialang geteisterd door een spookverhaal over een bovennatuurlijke moordenaar met een haak als hand. Hij zou opgeroepen kunnen worden door iedereen die zijn naam vijf keer hardop uit durft te spreken in de spiegel.

Tien jaar nadat de buurt is opgeknapt, verhuizen kunstenaar Anthony McCoy en zijn vriendin, galerie-directeur Brianna Cartwright, naar een luxueuze nieuwe loft in het onherkenbare hippe Cabrini. Net nu het slecht gaat met Anthony's carrière als kunstschilder, leert hij door een toevallige ontmoeting met een oorspronkelijke bewoner van de opgeknapte wijk het tragische en gruwelijke ware verhaal achter de Candyman-legende kennen.NieuwsFilm

meest populair