'The Godfather'-regisseur moet 120 miljoen dollar dokken om 'Megalopolis' te kunnen maken

'The Godfather'-regisseur moet 120 miljoen dollar dokken om 'Megalopolis' te kunnen maken

Francis Ford Coppola vindt geen investeerders, dus dan doet hij het maar zelf!

Francis Ford Coppola is natuurlijk al decennia lang een van 's werelds bekendste regisseurs. Zo maakte hij o.a. de legendarische The Godfather-trilogie en een van de beste oorlogsfilms aller tijden, namelijk Apocalypse Now. Maar het is pas op 82-jarige leeftijd dat de Coppola eindelijk aan zijn droomproject begint.

Coppola draait al een tijdje mee. Zijn eerste film, You're A Big Boy Now, kwam uit in 1966, maar hij is nog niet klaar. De laatste jaren komt de regisseur voornamelijk in het nieuws vanwege zijn uitspraken over de hedendaagse filmwereld. Zo haalde hij recentelijk opnieuw uit naar Marvel, Dune en No Time to Die.

Passie
Wat je ook vindt van zijn reacties, je kan niet ontkennen dat Coppola gigantisch veel geeft om het maken van films, en dat wordt nu opnieuw duidelijk. Ondanks het feit dat hij al heel wat pareltjes heeft geleverd, kan hij geen financiering vinden voor zijn droomproject Megalopolis. De regisseur gaat dus zelf maar liefst 120 miljoen dollar in het project investeren!

Tijdens een recent interview laat Coppola zich erover uit: "Ik had vijf Oscars gewonnen en was de meest begeerde regisseur in Hollywood. Toen ik 'Apocalypse Now' wilde maken vond ik echter geen financiering. Ik bezit zelfs de rechten ervan, omdat niemand anders de film wilde maken."

Prijskaartje
Apocalypse Now werd een gigantische hit, maar het project dat volgde, One From the Heart, was juist weer een grote flop. Coppola bleef zitten met 26 miljoen dollar aan schuld, maar ook dat wist Coppola op te lossen.

De regisseur heeft namelijk een fortuin verdiend met zijn wijngaarden, dus hij maakt zich dan ook geen zorgen over Megalopolis, ook al moet hij hier zelf maar liefst 120 miljoen dollar voor ophoesten: "Ik maak mijn film gewoon. De financiële impact kan me helemaal niks schelen. Ik lig er totaal niet wakker van".

In Megalopolis zijn o.a. a Zendaya, Cate Blanchett, Oscar Isaac, Michelle Pfeiffer, Jon Voight, James Caan, Forest Whitaker en Jessica Lange te zien. Wanneer de film uitkomt is vooralsnog onduidelijk.

NieuwsFilm

meest populair