'The Godfather'-regisseur vindt Marvel, 'Dune' en 'No Time to Die' maar hetzelfde

'The Godfather'-regisseur vindt Marvel, 'Dune' en 'No Time to Die' maar hetzelfde

De films voelen hetzelfde aan.

De afgelopen tijd is er vanuit gevestigde Hollywoodnamen het nodige commentaar op de bijzonder succesvolle blockbusters van Marvel. Zo noemde Martin Scorsese de producties "geen films". Nu geeft The Godfather-regisseur Francis Ford Coppola zijn visie.

Coppola noemde de Marvel-films in 2019 overigens al "verachtelijk", dus vooraf mag aangenomen dat hij niet bepaald goede woorden voor de films overheeft. Met GQ magazine sprak Coppola over de huidige blockbusters.

"Vroeger waren er studiofilms," zei Coppola. "Nu zijn er Marvel-films. En wat is een Marvel-film? Een Marvel-film is een prototypefilm die steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw wordt gemaakt om er anders uit te zien."

Dune en No Time to Die
Coppola geeft ook aan dat zelfs films als Dune en No Time to Die veel van hetzelfde bevatten, ondanks dat ze gemaakt zijn door topregisseurs Denis Villeneuve en Cary Fukunaga. "Extreem begaafde, getalenteerde, mooie artiesten," aldus Coppola.

"Ze bevatten allemaal dezelfde ingrediënten, en ze moeten het bijna wel hebben om het budget te rechtvaardigen," aldus de filmmaker die vindt dat de blockbusters tegenwoordig hetzelfde aandoen.

​​"Ik heb het eerder gezegd dat het maken van een film zonder risico hetzelfde is als het maken van een baby zonder seks. Een deel ervan is risico, en dat maakt het zo interessant," sloot Coppola af.

Coppola werkt aan scifi-film met grote namen
De 82 jarige Coppola werkt op dit moment aan de film Megalopolis met namen als Zendaya, Cate Blanchett, Oscar Isaac, Michelle Pfeiffer, Jon Voight, James Caan, Forest Whitaker en Jessica Lange.

NieuwsFilm

meest populair