Michael Bay kreeg voor de regie van 'Ambulance' hulp uit onverwachte hoek

Michael Bay kreeg voor de regie van 'Ambulance' hulp uit onverwachte hoek

Misschien niet eens zo heel gek...

Bij regisseur Michael Bay weet je vaak wat je krijgt. Explosies, flitsende montage, platte personages en graatmagere verhaaltjes. Des te interessanter is het dat een gerenommeerd acteur als Jake Gyllenhaal tekende voor diens nieuwste project Ambulance.

In een uitgebreid interview met Esquire vertelt medespeler Yahya Abdul-Mateen dat Gyllenhaal altijd nieuwsgierig was tijdens de opnames en Bay zelfs heeft geholpen met het schieten van een paar scènes.

Volgens Abdul-Mateen kan Bay nogal onbezonnen en ongemakkelijk zijn, maar was het een geweldige tijd om met hem samen te werken. En hoewel het niet altijd boterde tussen hem en Gyllenhaal, kon laatstgenoemde soms gewoon brutaal de scène overnemen en regisseren.

"Jake houdt van de camera. Er waren momenten dat hij de camera van Michael afnam. Dan kijk je om je heen en staat Jake ineens te filmen. Zoiets had ik nog nooit gezien. Ik ben ook benieuwd naar die dingen, maar ik zou de regisseur nooit vragen of ik een scène mocht draaien."

Ambulance vertelt van William Sharp (Abdul-Mateen), een oorlogsveteraan die een enorme som geld nodig heeft voor de operatie van zijn vrouw. Sharp zoekt contact met zijn adoptiebroer Danny (Gyllenhaal) die hem meeneemt op een bankoverval.

Natuurlijk gaat er iets gruwelijk mis en de twee zijn gedwongen op de vlucht te slaan met een ambulance. De actiethriller verschijnt in april.

NieuwsFilm

meest populair