Leatherface zaagt de critici doormidden en domineert Netflix

Leatherface zaagt de critici doormidden en domineert Netflix

Texas Chainsaw Massacre doet wat hij moet doen...

Geen enkel genre in de filmindustrie is zo kritiek-proof als horror. Fans zijn altijd meer dan blij om een nieuwe met bloed besmeurde release te bekijken, vaak ongeacht wat de critici zeggen.

Inmiddels kunnen we weer een titel aan dat rijtje toevoegen en wel Texas Chainsaw Massacre die afgelopen week debuteerde op Netflix.

Met een matige 30% score van recensenten op de beruchte website Rotten Tomatoes en slechts 40% beoordeling van het publiek lijkt er een enorm ontmoedigend beeld geschetst te worden.

Toch is het directe vervolg op de klassieke slasher uit 1974 van debutant David Blue Garcia de meest bekeken titel op de streamingdienst volgens FlixPatrol en staat deze in 34 landen zelfs bovenaan de ranglijst.

Doet wat het moet doen
Duidelijk is dat de combinatie van herkenbaarheid en genoeg gruwelijke moorden voldoende waren om abonnees wereldwijd te verleiden.

Tevens zal de speelduur mee hebben geholpen, want Texas Chainsaw Massacre duurt amper 80 minuten. De vraag zal nu echter vooral zijn hoe lang hij erin slaagt om de eerste plaats vast te kunnen houden.

NieuwsFilm

meest populair