Cillian Murphy over zijn samenwerkingen met 'allerbeste regisseur' Christopher Nolan

Cillian Murphy over zijn samenwerkingen met 'allerbeste regisseur' Christopher Nolan

Volgens de acteur zijn er maar weinig filmmakers die zich aan Nolan kunnen meten.

Cillian Murphy heeft al in heel wat Christopher Nolan films meegespeeld. Zo was hij te zien in Inception, Dunkirk en The Dark Knight-trilogie. Nu zal de acteur de hoofdrol spelen in de nieuwe blockbuster van de regisseur.

Nolan is op dit moment bezig met Oppenheimer, een historisch drama rond Robert J. Oppenheimer en zijn rol in de ontwikkeling van de eerste atoombom. Murphy wist voor de eerste keer de hoofdrol te bemachtigen in een Nolan-project, maar hij had ook genoegen genomen met een kleine rol.

Altijd weer
Murphy speelde namelijk een belangrijke rol in Inception en Batman Begins, maar had niet zo heel veel te doen in Dunkirk en de twee Batman-vervolgen. Dat maakt hem echter helemaal niks uit, aangezien de acteur altijd met Nolan wil samenwerken.

Tijdens een recent interview laat Murphy zich erover uit: "Als Chris me opbelt dan zal ik altijd van de partij zijn. Ik wil altijd in zijn films meespelen! Ik vind het zelf namelijk geweldig dat er nog regisseurs zijn die voor uitdagende en veeleisende films gaan. Er zijn er nog maar weinig zoals hem".

Handjevol
Murphy gaat verder door enkele regisseurs te noemen die volgens hem beter zijn dan de rest: "Chris behoort tot die categorie, maar ook filmmakers als Paul Thomas Anderson en Quentin Tarantino. Zij zijn echt geweldig en maken hele interessante films op een grote schaal".

Een Nolan-film is altijd wel iets om naar uit te kijken en ook de cast ziet er weer bijzonder goed uit. De regisseur weet elke keer weer de nodige grote namen te strikken en dat is nu niet anders. Buiten Murphy zijn andere belangrijke rollen weggelegd voor o.a. Matt Damon, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Rami Malek, Cillian Murphy, Florence Pugh, Josh Hartnett, Ben Safdie én Matthew Modine!

NieuwsFilm

meest populair