'Dune' maakte de gigantische zandwormen op deze manier

'Dune' maakte de gigantische zandwormen op deze manier

Denis Villeneuve werkt nu al aan een vervolg.

Een nieuwe video duikt achter de schermen van de film Dune. Die video onthult hoe de zandwormen van de film ontworpen zijn en tot leven werden gebracht.

Dune werd in oktober in de bioscoop en in de Verenigde Staten ook meteen op HBO Max vrijgegeven. Het was zo'n succes dat Warner Bros. snel groen licht gaf voor een vervolg dat gepland staat voor release op 20 oktober 2023. Tijdens de aankomende Oscar-uitreiking doet Dune mee voor veel prijzen, waaronder die voor de beste film, beste geluid en beste visuele effecten.

Goede visuele effecten
De visuele effecten van Dune zijn dan ook bijzonder sterk gemaakt. In de film zie je op een zeker moment een van de grote zandwormen, die in de franchise het leven moeilijk maken voor eenieder die over de zandlanden van Arrakis reist.

In een nieuwe video van achter de schermen gaan regisseur Denis Villeneuve en zijn team van producenten en visual effects artists in op hoe de zandwormen ontworpen zijn en tot leven zijn gebracht.

VIlleneuve vertelde dat ze op de eerste plaats gemaakt zijn met biologie in het achterhoofd. Het team keek maanden naar de echte manier van bewegen van wormen en gebruikte dat:

De zandwormen spelen een belangrijke rol in de boeken van Frank Herbert en leven op Arrakis. Dankzij hen ontstaat de gewilde grondstof genaamd spice.



NieuwsFilm

meest populair