'Star Wars' legt uit waarom Boba Fett niet meer zo meedogenloos is

The Book of Boba Fett bevat een iets andere versie van het personage dan we ons herinnerden.

Jim Pedd 1 maart 2022 19:30 in Featured
The Book of Boba Fett is klaar met zijn eerste seizoen. De serie zette het verhaal van de beruchte premiejager voort en liet een iets andere Boba Fett zien dan we eerder kenden.

Er zijn heel wat berichten op sociale media te vinden van fans die toch enige moeite hebben met de zwakkere en minder coole Boba Fett.

Iets andere Boba Fett
Voordat de serie The Book of Boba Fett aangekondigd werd, was er een film over het personage in de maak. Simon Kinberg hielp het scenario te schrijven en Josh Trank tekende voor de regie. Maar dat leidde allemaal nergens toe en het project werd uiteindelijk de serie die je nu in zijn geheel op Disney+ kunt zien.

Maar Boba Fett werd in eerste instantie neergezet als een volstrekt meedogenloze premiejager. Vooral in de film The Empire Strikes Back is daar wel sprake van; in Return of the Jedi komt Fett ogenschijnlijk wel erg gemakkelijk om het leven. Gelukkig bleek hij uiteindelijk bestand tegen de Sarlacc en zagen we in The Book of Boba Fett hoe.

Tijdens zijn duel met Cad Bane in The Book of Boba Fett, beschuldigt de huurling hem ervan dat hij soft geworden is. Boba Fett ontkent het niet en geeft het zelfs toe. Hij noemt zichzelf oud en klinkt alsof hij er vrede mee heeft. Het is zijn keuze om minder wreed te zijn.

Achteraf gezien is het ook niet heel vreemd dat hij soft geworden is. Boba Fett is fysiek minder sterk en zal dus wel intelligenter te werk moeten gaan. De uitvoer was in The Book of Boba Fett misschien wat minder, want daarin lijkt hij niet zo'n sterke leider als bijvoorbeeld Din Djarin van The Mandalorian dat wel is.

NieuwsFilm