'The Batman' kostte veel meer dan oorspronkelijk gepland

'The Batman' kostte veel meer dan oorspronkelijk gepland

Hoe komt dat?

De film The Batman blijkt veel duurder te zijn dan gepland. Gelukkig wijst alles erop dat Warner Bros. het productiebudget ruimschoots terug gaat verdienen.

The Batman is zeer positief ontvangen en vanaf morgen in de bioscoop te zien. In oktober 2021 kwamen we erachter dat The Batman een budget van zo'n 100 miljoen dollar had. Daarmee was de geplande film goedkoper dan menig ander superheldenfilm en kon de film dat budget eenvoudig in een weekend terugverdienen. Maar de cijfers zijn inmiddels fors opgelopen.

The Batman-budget
Variety heeft een uitgebreid artikel over het franchisepotentieel van The Batman geschreven. Daarin lezen we dat de coronapandemie, alle restricties die daaraan verbonden waren en de problemen die men tegenkwam zoals een hoofdrolspeler die het virus ook kreeg en enige weken niet kon meedoen met de opnames, zorgden dat de kosten flink opliepen.

The Batman kostte uiteindelijk namelijk zo'n 200 miljoen dollar uiteindelijk. Veel meer dan verwacht. Maar goed, de box office lijkt prima te worden.

Volgens de vroege tracking was The Batman op weg naar een openingsweekend van 180 miljoen dollar (het hoogste ooit voor een Batman-film), maar dat bedrag is teruggezakt naar 140 miljoen dollar. Nog steeds indrukwekkend en indicatief dat het budget wel terugverdiend kan worden.

NieuwsFilm

meest populair