Denis Villeneuve en Jane Campion halen uit naar Oscars na controversiële beslissing

Denis Villeneuve en Jane Campion halen uit naar Oscars na controversiële beslissing

De beroemde regisseurs maken kans op de nodige Oscars maar zijn het toch zeker niet eens met de Academy.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin Selma-regisseuse Ava DuVernay het opnam voor de Academy. De organisatie achter de Oscars ligt namelijk weer eens flink onder vuur, nadat zij besloten de prijsuitreiking van maar liefst 8 categorieën niet live te laten zien. Dit schiet andere grote filmtalenten wel in het verkeerde keelgat.

Heel erg gek is het niet dat DuVernay het opneemt voor de Academy. Ondanks het feit dat de regisseuse erom bekend staat zich in te zetten voor inclusie en diversiteit in de filmwereld, werkt ze voor de organisatie dus zij probeert het goed te praten. Filmmakers Denis Villeneuve en Jane Campion doen dit echter niet.

Kanshebbers
Beide regisseurs maken kans op meerdere Oscars met hun films. Villeneuve's blockbuster Dune kan namelijk naar huis gaan met 8 Oscars, terwijl Campions The Power of the Dog maar liefst meedingt voor 12 van de felbegeerde gouden beeldjes.

Ondanks het feit dat ze dus allebei kans maken op de nodige Oscars, laten ze zich tijdens een recent interview negatief uit over de controversiële beslissing van de Academy.

Villeneuve
Zo begint de geliefde Villeneuve: "Ik denk dat de Academy een grote fout begaat. In mijn ogen is het vergissing. Ik begrijp dat ze onder enorme druk staan, maar dit is niet het antwoord. Het hele punt van films maken draait om teamwork. Je moet het een beetje zien als een voetbal team, op elke positie heb je iemand nodig en dat is hier niet anders. Het is een teamprestatie en iedereen is hard nodig, anders stort de film in".

"In de media hebben we het bijna altijd over de regisseurs en ook wordt er altijd veel gesproken over de acteurs, maar er zijn ook heel wat mensen die als het ware 'in de schaduw' werken. Ook zij moeten gezien en erkend worden en deze awardshows zijn daarvoor juist perfect".

Campion
Zijn collega Campion deelt een soortgelijke mening en heeft het voornamelijk over de categorie production design: "Ik wil het in het bijzonder even hebben over hoe belangrijk het productieontwerp is. Dit is cruciaal voor een goede film. Ik zou design dan ook altijd opnemen in de awards, want het is gewoon uitermate belangrijk en maakt of een film slaagt of niet".

NieuwsFilm

meest populair