Netflix is weer een prijswinnende topfilm rijker

Netflix is weer een prijswinnende topfilm rijker

Het regende prijzen voor Maggie Gyllenhaal bij de Film Independent Spirit Awards.

The Lost Daughter, het regiedebuut van actrice Maggie Gyllenhaal, is zondagavond flink in de prijzen gevallen bij de 37th Film Independent Spirit Awards. De film ging er met de belangrijkste prijzen vandoor.

The Lost Daughter, een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Elena Ferrante, verscheen eind vorig jaar op Netflix en gooide meteen hoge ogen. Het kon dan ook niet anders dat de prent met Olivia Colman in de hoofdrol het erg goed zou gaan doen tijdens het awardseizoen.

Bij de Film Independent Spirit Awards won Gyllenhaal gisterenavond de award voor beste film, regisseur én script. Daarmee regende het dus prijzen voor de Hollywoodster en streamingdienst Netflix.

Gyllenhaal, die duidelijk geëmotioneerd was, stond in haar speech onder meer stil bij de mensen die haar regiedebuut mede mogelijk hebben gemaakt. "Mijn crew vertelde me als een van de eersten dat ik een regisseur was".

"Ook wil Netflix graag bedanken. Ik kan gewoon niet geloven dat jullie me zo hebben gesteund. Niemand die zijn eerste film maakt houdt na afloop van degenen die hem hebben gefinancierd, maar ik dus wel".

NieuwsFilm

meest populair