Het regiedebuut van Maggie Gyllenhaal is een fascinerend drama over schuldgevoel en obsessie, gepaard met ongrijpbare spanning.
play

7,3 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Griekenland
121 Min Verenigde Staten

Tijdens een strandvakantie raakt Leda (Olivia Colman) geobsedeerd door een jonge moeder en haar dochter. Hun liefdevolle relatie en met name hun luidruchtige en intimiderende familie werken op haar zenuwen. Leda wordt overweldigd door duistere geheimen uit haar eigen verleden en heftige herinneringen aan het moederschap waar zij op jonge leeftijd mee te maken kreeg. Na een impulsieve actie belandt ze in de onheilspellende wereld van haar eigen geest, waar ze wordt gedwongen de keuzes die ze als jonge moeder heeft gemaakt en de gevolgen daarvan onder ogen te zien.

Regie
Maggie Gyllenhaal
Cast
Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Olivia Colman, Alba Rohrwacher, Oliver Jackson-Cohen, Dagmara Dominczyk, Jessie Buckley, Panos Koronis, Nikos Poursanidis, Jack Farthing, Alexandros Mylonas, Vassilis Koukalani, Abe Cohen, Ellie James, Paul Mescal, Emmanouela Zacharopoulou, Athena Martin Anderson.
Release
02.09.2021
Release NL
16.12.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Maggie Gyllenhaal | Scenario: Maggie Gyllenhaal | Cast: Olivia Colman (Leda), Jessie Buckley (jonge Leda), Dakota Johnson (Nina), Ed Harris (Lyle), Peter Sarsgaard (Professor Hardy), Dagmara Dominczyk (Callie), Paul Mescal (Will), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2021

Het is een frequent fenomeen: acteurs die op de regiestoel plaatsnemen. Vaak komt de carrièreswitch voort uit een intens verlangen om een geliefd boek, toneelstuk of script te verfilmen. Als acteurs aan het regisseren slaan dan is er ook vaak meer aandacht voor de spelers en hun interactie. Echte acteursregie dus, al zou elke regisseur hier natuurlijk veel aandacht voor moeten hebben. Actrice Maggie Gyllenhaal maakt met The Lost Daughter haar regie- en scenariodebuut. Als hoofdrolspeelster koos ze Olivia Colman. Alsof je die nog iets moet uitleggen.

Gyllenhaal gaat aan de haal met een van oorsprong Italiaanse roman, waarin de invloed van het verleden op het heden, schuldgevoelens, obsessies en fixaties een grote rol spelen. Colman speelt een academicus die het allemaal op haar dak krijgt tijdens een werkvakantie in Griekenland. Hoe zeer je ook weg probeert te lopen voor ervaringen uit het verleden, ze weten je altijd weer te vinden. Colmans personage Leda Caruso ondervindt het aan den lijve.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Lost Daughter Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Lost Daughter

acties