Peter Sarsgaard over de 'Frankenstein'-film van Maggie Gyllenhaal: "'Een romantische, wilde, punk-monsterfilm"

Peter Sarsgaard over de 'Frankenstein'-film van Maggie Gyllenhaal: "'Een romantische, wilde, punk-monsterfilm"

Hoewel veel details geheim worden gehouden, deelde Peter Sarsgaard enkele hints over de toon van de film in een interview.

Het is een druk jaar voor de 'Frankenstein'-films. Na de bioscooprelease van de romantische tienerfilm Lisa Frankenstein, zal deze maand ook de productie van de 'Frankenstein'-films geregisseerd door Guillermo del Toro en Maggie Gyllenhaal van start gaan.

Over beide films is nog niet veel bekendgemaakt. Naar verluidt zijn Oscar Isaac, Mia Goth en Jacob Elordi gecast voor Guillermo del Toro's film.

Gyllenhaal gaat een hele andere kant op
En in Maggie Gyllenhaal's speelfilm, zal naar verluidt Christian Bale de hoofdrol spelen van het monster. En naast hem zouden Jessie Buckley, Annette Bening, Penélope Cruz, en Gyllenhaal's echtgenoot Peter Sarsgaard een rol hebben gekregen.

Hoewel veel details geheim worden gehouden, deelde Peter Sarsgaard enkele hints over de toon van de film in een interview met The Independent: "Het is een grote, romantische, diepromantische, wilde punkmonsterfilm", zei Sarsgaard over het project.

Onstuimig
"Ik denk dat het energiek zal zijn! Het is onstuimig! Mensen zullen zeer verrast zijn dat dit Maggie's tweede film is. Het lijkt helemaal niet op The Lost Daughter."



Deadline schreef in januari dat Netflix de film in productie heeft genomen en ze onthulden ook waar de film over gaat: "Een eenzame Frankenstein (het monster) reist naar het Chicago van de jaren dertig om de hulp in te roepen van ene Dr. Euphronius bij het creëren van een metgezel voor zichzelf."

"De twee blazen een vermoorde vrouw nieuw leven in en creëren hierbij niet alleen een bruid, maar ook een brandbare romance, de aandacht van de politie en een wilde en radicale sociale beweging."

NieuwsFilm

meest populair