Acteur Oscar Isaac kijkt niet neer op zijn schurkenrol uit 'X-Men: Apocalypse'

Acteur Oscar Isaac kijkt niet neer op zijn schurkenrol uit 'X-Men: Apocalypse'

Ondanks zijn teleurstelling in de film, verstoot de acteur zijn schurkenrol niet.

Moon Knight hoofdrolspeler Oscar Isaac legt uit waarom hij zijn schurkenrol in de kritische teleurstelling X-Men: Apocalypse niet zal verstoten. Isaac heeft de afgelopen jaren in veel grote Hollywood franchises geacteerd.

Zo was hij te zien in Disney's Star Wars trilogie, in de Marvel/Disney+-serie Moon Knight en in Denis Villeneuve's Dune. Ook speelde hij de schurkenrol in X-men: Apocalypse, wat de derde film uit 20th Century Fox's X-Men prequel filmreeks was.

X-Men: Apocalypse
Isaac speelde de beruchte schurk Apocalypse - een van allereerste mutanten die de mogelijkheid heeft om krachten van andere mutanten te absorberen. De schurk is een van de X-Mens gevaarlijkste vijanden uit de stripboeken.

Het tot leven brengen van deze schurk bleek een ongelofelijke uitdaging te zijn voor beide Isaac en regisseur Bryan Singer. X-Men: Apocalypse ontving voornamelijk negatieve recensies, waarbij het personage van Apocalypse regelmatig werd benoemd als een van de grootste zwaktepunten uit de film.

Oscar Isaac
In een recent interview met The New York Times besprak de acteur zijn acteerprestatie in de nieuwe Disney+-serie Moon Knight. Daarnaast werd er ook gesproken over enkele van zijn carrière bepalende rollen.

Al snel kwam de vraag hoe hij dacht over zijn schurkenrol uit X-Men: Apocalypse, en of hij deze rol zou willen verstoten uit de geschiedenis van zijn carrière. Dit is wat de acteur daarop antwoordde: "Nee, ik wijs het niet af. Ik weet precies wat ik daar wilde doen en de redenen waarom. Er waren geweldige acteurs bij betrokken waar ik graag mee wilde werken, [James] McAvoy en [Michael] Fassbender en Jennifer Lawrence. Ik verzamelde X-Men toen ik opgroeide, en ik hield van Apocalypse, ik vond hem gewoon zo'n freaky, vreemd personage. En dan kom je daar en heb je zoiets van, Oh mijn God, ik heb al die protheses aan. Ik heb een pak aan. Ik kan me niet bewegen. Ik kan niemand zien. Al die acteurs waar ik mee wilde werken, ik kan niet eens zien wie ze zijn. Ik denk nog steeds met liefde terug aan die tijd. Ik wilde dat het een betere film was geweest en dat ze wat beter voor het personage hadden gezorgd, maar dat zijn de risico's."

NieuwsFilm

meest populair