X-Men: Apocalypse (2016)

Only the strong will survive

De tweede X-trilogie komt tot een einde.
play

6,2 details

  • 144 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
144 Min Verenigde Staten

Sinds het ontstaan van de beschaving, is hij aanbeden als een god. Apocalypse (Oscar Isaac), de eerste en meest krachtige mutant van Marvel’s X-Men universum, vergaarde de krachten van veel andere mutanten, werd onsterfelijk en onverslaanbaar. Als hij na duizenden jaren ontwaakt, raakt hij gedesillusioneerd met de wereld die hij ontdekt en rekruteert een team van krachtige mutanten, waaronder een ontmoedigde Magneto (Michael Fassbender), om de mensheid op te ruimen en een nieuwe wereldorde te scheppen, waar hij de macht over zal hebben. Met het lot van de Aarde in de balans, moet Raven (Jennifer Lawrence) met behulp van Professor X (James McAvoy) leiding geven aan een team van jonge X-Men om hun grootste vijand ooit te stoppen en de mensheid te redden van complete vernietiging.

Regie
Bryan Singer
Cast
Jennifer Lawrence, Hugh Jackman, Michael Fassbender, James McAvoy, Oscar Isaac, Nicholas Hoult, Olivia Munn, Rose Byrne, Sophie Turner, Tye Sheridan, Kodi Smit-McPhee, Evan Peters, Stan Lee, Lucas Till, Josh Helman, Alexandra Shipp, Ben Hardy, Monique Ganderton, Lana Condor.
Release
27.05.2016
Release NL
19.05.2016
Release DVD
21.09.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Bryan Singer | Cast: James McAvoy (Charles Xavier), Michael Fassbender (Erik Lensherr/Magneto), Jennifer Lawrence (Raven Darkholme/Mystique), Oscar Isaac (En Sabah Nur/Apocalypse), e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2016

Met X-Men: Apocalypse sluit Bryan Singer de tweede X-trilogie af, een reeks die zijn oorsprong vindt in zijn eigen X-Men van alweer zestien jaar geleden. Die film luidde het begin in van de superheldenrage in Hollywood die nog steeds onverdroten voortraast. Singer levert zijn vierde X-film af en voor het eerst de hekkensluiter van een trilogie, nadat hij het afsluiten eerder aan anderen overliet. Dat resultaat werd destijds weggehoond, waarop Singer nu mag bewijzen dat hij het afmaken van andermans werk wel in de vingers heeft. Want hoewel hij ook verantwoordelijk was voor het vorige deel, borduurt hij toch voort op het werk van Matthew Vaughn in X-Men: First Class. Dat Singer steken laat vallen bij de afronding kunnen we hem vergeven, want met X-Men: Apocalypse heeft hij opnieuw een vermakelijk superheldenspektakel geschapen. Het blijkt echter een variatie op een thema, wat suggereert dat de reeks wel degelijk behoefte heeft aan vers bloed.

Want de vraag hoe vaak men hetzelfde verhaal kan blijven herkauwen, dringt zich onvermijdelijk op. Ook dit keer doemt een onmetelijk krachtige mutant op, die besluit dat de mensheid moet wijken voor een sterker ras, waarop een stel verschoppelingen zich moet verenigen om het onheil af te wenden. De grote boosdoener is ditmaal een duizenden jaren oude mutant die ooit met harde hand regeerde als farao, maar destijds levend begraven werd. Nu ontwaakt hij in de jaren tachtig en ziet hij ruimte voor verbetering van de wereld naar zijn eigen extreme maatstaven. Daartoe rekruteert hij een viertal andere mutanten, onder wie een opnieuw verbitterde Magneto, die tot dusverre in beide reeksen de primaire booswicht vormde, maar nu gereduceerd wordt tot volgeling. Ondertussen mag een nieuwe generatie X-Men aan het werk om het naderende Armageddon een halt toe te roepen. Daarbij concentreert Singer zich meer op het ontwikkelen van nieuwe relaties tussen de diverse personages dan op het in ere houden van bestaande.

alle artikelen (148)

X-Men: Apocalypse Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...[quote=Robbepost] maar hierin vond ik het wel cool [spoiler] omdat het volstrekt ongeloofwaardig zou......"

Robbepost

"...[quote=Frietgezicht]Over je 1ste: [spoiler] Het overlopen van Storm vind ik nog best ok. Denk voo......"

Frietgezicht

"...[quote=Robbepost] De four horseman...... [spoiler] magneto staat het ene moment als bitch van Apoca......"

X-Men: Apocalypse

acties