Oscar Isaac heeft nog steeds spijt van deze rol: "Had veel meer ingezeten"

Oscar Isaac heeft nog steeds spijt van deze rol: "Had veel meer ingezeten"

De geliefde acteur mocht in de huid kruipen van een X-Men superschurk maar dit was een misser.

Het is niet ongebruikelijk dat een acteur achteraf, na deelname aan een film, er spijt van krijgt om verschillende redenen. Dit is ook het geval voor Oscar Isaac. Hij heeft namelijk geen erg goede herinneringen aan zijn rol in X-Men: Apocalypse uit 2016 overgehouden.

Isaac is al jarenlang een grote naam in Hollywood. Zo wist hij hoge ogen te gooien in pareltjes als Ex Machina en Annihilation, maar scoorde hij ook diverse rollen in blockbuster-franchises als Star Wars, Dune en X-Men. Niet alles werd echter een succes.

Schurk
In de X-Men-franchise hebben we al behoorlijk wat schurken zien langskomen. Overtuigende villains werden neergezet door o.a. Kevin Bacon en onze eigen Famke Janssen, maar helaas kan niet hetzelfde gezegd worden van Isaac.

Ondanks het feit dat hij in de huid mocht kruipen van een van de bekendste en machtigste X-Men slechteriken die er bestaat, werd dit niet goed in beeld gebracht. X-Men: Apocalypse van Bryan Singer ontving dan ook voornamelijk slechte recensies, waarbij Apocalypse vaak wordt genoemd als de grootste teleurstelling.

Reactie
Isaac liet zich er al eerder over uit tijdens een interview en reageerde hier toen heel nuchter op: "Ik ga de film niet met de grond gelijk maken. Ik weet precies wat ik daar wilde doen en de redenen waarom ik tekende voor het project".


"Ten eerste wil ik maar wat graag meedoen vanwege de ongelofelijke cast. James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence en meer. Het was super. En dan werd ik gevraagd voor Apocalypse, een personage dat ik altijd maar wat graag al wilde spelen".

Problematisch
Helaas pakte dit allemaal veel minder goed uit dan verwacht. Zo vervolgt Isaac: "Ik moest een zwaar pak aan, om nog maar te zwijgen over alle protheses. Ik kon me niet fatsoenlijk bewegen. Sterker nog, ik kon niemand zien".


"Alle acteurs met wie ik wilde werken, ik kon ze niet eens zien. Ik denk wel nog steeds terug met liefde aan die tijd, maar ik had wel graag gewild dat het een betere film was geweest en dat we met ons allen beter voor deze personages hadden gezorgd. Maar goed, dat zijn de risico's van het vak..."

NieuwsFilm

meest populair