Will Smith's terugkeer in 'I Am Legend 2' is praktisch onmogelijk zonder dit alternatieve einde

Will Smith's terugkeer in 'I Am Legend 2' is praktisch onmogelijk zonder dit alternatieve einde

Eigenlijk was er een ander einde gepland.

Vorige week was er verrassend nieuws. Acteur Will Smith bleek terug te keren in een vervolg op I Am Legend. Uiteraard werd niet verteld op welke manier, dat gaan we straks als de film in de bioscoop draait merken, maar het was wel een opmerkelijk bericht.

Uit de aankondiging leek het beeld te ontstaan dat Smith echt een hoofdrol heeft. Een interessante ontwikkeling aangezien het personage van de acteur in de originele film om het leven komt. Hoe kan hij dan toch terug zijn in een vervolg?

Meer I Am Legend
Daar zijn natuurlijk meerdere antwoorden op denkbaar. Zo zou Smith gewoon terug kunnen keren in flashbacks. Maar die mogelijkheid daargelaten, wat kan nog meer?

In het boek waar de film op gebaseerd is, wordt het personage van Smith geëxecuteerd door de vampiers. Hij realiseert zich in zijn laatste momenten dat hij voor hen het monster is, niet omgedraaid. In de film is hij aan het einde een held die de mensheid probeert te redden (wat compleet voorbij gaat aan het punt van het boek).

Een alternatief einde had er anders uitgezien. Men nam ook een einde op waarin het personage van Smith zich realiseert dat hij verkeerd bezig is. Hij probeerde een geïnfecteerde te redden maar deed hem juist pijn. Hij laat het wezen daarop gaan, en vertrekt zelf ook zonder een confrontatie aan te gaan.

Dat alternatieve einde had beter bij het boek gepast en het vervolg ook makkelijker mogelijk gemaakt. Voorlopig blijft het de vraag hoe Smith terug kan keren, maar dat gaan we hopelijk snel merken.

NieuwsFilm

meest populair