Tom Hanks op foto als Geppetto in Disney's 'Pinocchio'

Tom Hanks op foto als Geppetto in Disney's 'Pinocchio'

De stem van Pinokkio komt van Benjamin Evan Ainsworth.

Dit jaar verschijnen er twee compleet verschillende Pinokkio-films. In december verschijnt op Netflix de stop-motion animatiefilm Pinocchio van Guillermo del Toro en enkele maanden daarvoor komt Disney met een grootse live action-verfilming.

Opvallend genoeg verschijnt Disney's Pinocchio niet in de bioscopen. De film van regisseur Robert Zemeckis (The Witches, 2020) verschijnt namelijk rechtstreeks op Disney+. Het is extra opvallend doordat topacteur Tom Hanks (Philadelphia, Forrest Gump) te zien zal zijn.

Tom Hanks als Geppetto
Nu hebben we de eerste foto van Hanks als zijn personage Geppetto, de goedhartige en eenzame houtsnijder die Pinocchio bouwt en opvoedt alsof hij zijn echte zoon is.

De live action-film is een remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1940, gebaseerd op het boek The Adventures of Pinocchio uit 1883 van Carlo Collodi.

Er zijn ook rollen voor Cynthia Erivo (The Blue Fairy) en Luke Evans (The Coachman) en stemmen komen van Benjamin Evan Ainsworth (Pinocchio), Joseph Gordon-Levitt (Jiminy Cricket), Keegan-Michael Key ("Honest" John Worthington Foulfellow) en Lorraine Bracco (Sofia the Seagull). Ergens in september 2022 te streamen op Disney+.



NieuwsFilm

meest populair