Bill Murray én Eddie Murphy waren bijna te zien als Batman & Robin!

Bill Murray én Eddie Murphy waren bijna te zien als Batman & Robin!

Maar beide acteurs wilden alleen maar genoegen nemen met de hoofdrol.

We hebben al heel wat verschillende Batman zien langskomen. Op dit moment mag dan wel Robert Pattinson te zien zijn als de wereldberoemde superheld, volgend jaar jaar keren ook Ben Affleck en Michael Keaton terug als 'The Dark Knight'. Nu krijgen we te horen dat niemand minder dan Bill Murray ook bijna de legendarische rol op zich had kunnen nemen.

Tijdens een recent interview laat de iconische acteur, o.a. bekend van The Ghosbusters-franchise en de nodige Wes Anderson films, zich erover uit. In de jaren tachtig werd hij namelijk gevraagd door regisseur Ivan Reitman om samen een 'speciale' Batman-film te maken.

Anders dan anders
Reitman wilde twee grote sterren, Murray en Eddie Murphy, de hoofdrollen laten spelen. Murray zou Batman spelen, terwijl Murphy de rol van zijn trouwe rechterhand, Robin, op zich zou nemen. Toch kwam het er niet van.

In de jaren tachtig waren beide acteurs namelijk op het top van hun kunnen en ze hadden allebei interesse in de hoofdrol. Murray en Murphy zagen het echter niet zitten om de 'sidekick' te spelen, waardoor het er uiteindelijk niet van kwam. Murray laat zich er nu in detail over uit.

Reactie
"We hadden het erover en het leek de goede kant op te gaan, maar Eddie wilde ook Batman spelen. Ik had geen zin om Robin te spelen, misschien als ik jonger was geweest, maar in de jaren 80 vond ik dat al iets te laat. Ook stond die outfit me niet!" grapt Murray.

"Eddie zag er goed uit in het Batman pak, en ik zag er goed uit in het pak. Maar als ik Robins rood en groene outfit aantrek, zie ik er net uit als een van de hulpjes van de Kerstman. Er was eigenlijk gewoon teveel 'ijdelheid' bij de productie betrokken. Het kwam er dan ook vervolgens niet van".

Vinden jullie het jammer dat het er nooit van is gekomen?

NieuwsFilm

meest populair