Netflix kan nog altijd niet winnen van Disney+ in concurrentie om de best bekeken film

Netflix kan nog altijd niet winnen van Disney+ in concurrentie om de best bekeken film

Disney-film Encanto wint alweer.

De film Encanto is een niet te stoppen kracht sinds deze op Disney+ verscheen. De meest recente animatiefilm van Disney deed het redelijk goed aan de box office en werd wereldwijd met de kerst op Disney+ gezet.

De populariteit van Encanto is in die tijd enorm gestegen, tot misschien wel de meest populaire streamingfilm van de afgelopen paar maanden. Kijken we naar de nieuwe cijfers van Nielsen, dat met een maand vertraging de streamingcijfers vrijgeeft, is Encanto nog altijd de meest populaire op de grootste streamingdiensten van dit moment.

Encanto blijft een succes
Nielsen gaf cijfers vrij over de periode van 31 januari tot en met 6 februari. Encanto stond op dat moment al een maand op Disney+, maar dat weerhoudt de film er niet van de lijst van Nielsen te domineren.

Sterker nog: Encanto werd met zijn 1,3 miljard minuten aan streams nog altijd dubbel zoveel bekeken als de nummer twee op de lijst. Dat was de gloednieuwe release Home Team van Netflix, met 600 miljoen minuten aan streams.

Daarmee is Encanto een van de grootste hits van Disney in de afgelopen paar jaren. De soundtrack doet het zelfs beter dan die van Frozen (en die was met 'Let It Go' al extreem succesvol).

Disney CEO Bob Chapek noemde Encanto dan ook met recht de "volgende franchise" van de filmstudio.

NieuwsFilm

meest populair