Disney-baas verontschuldigt zich na kritiek i.v.m. controversiële 'Don't Say Gay'-wet

Disney-baas verontschuldigt zich na kritiek i.v.m. controversiële 'Don't Say Gay'-wet

Bob Chapek stopt met alle financiële steun en komt op voor de LGBTQ+ gemeenschap.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal waarin duidelijk werd dat de nodige Pixar-medewerkers het niet eens zijn met Disney i.v.m. het vermijden en zelfs verwijderen van LGBTQ+ scenes. Deze groep vroeg voor verandering en deze lijkt er nu ook te komen.

In Florida is er de laatste tijd veel te doen over het 'Don't Say Gay'-wetvoorstel. Deze nieuwe wet, waarvan de officiële titel 'Parental Rights in Education Bill' is, zou de discussie over seksuele identiteit en gender oriëntatie op scholen met kinderen van de kleuterklas t/m de derde klas verbieden.

Reactie
De grote Disney-baas, Bob Chapek, liet weten dat Disney altijd zijn beste beentje voorzet, maar dat is volgens sommige Pixar-medewerkers helemaal niet waar (daar lees je hier meer over). Nu laat Chapek dan ook weer van zich horen.

Het werd voornamelijk niet geapprecieerd dat Disney de politici achter deze nieuwe wel bleven steunen. Hier verontschuldigd Chapek zich nu voor. Ook liet hij weten dat Disney alle financiële steun aan deze politici zal stoppen.

Bericht
Zo zegt Chapek: "Het is duidelijk dat dit niet alleen om een wet in Florida gaat, maar om een algemene mensenrechtenkwestie. Ik had een sterkere bondgenoot moeten zijn in de strijd voor gelijke rechten en heb jullie in de steek gelaten. Het spijt me. Ik het nu echter ingezien en zal me voor jullie gaan inzetten".

Zijn volledige e-mail is hier terug te lezen.

NieuwsFilm

meest populair