'John Carter' flopte volgens cast en crew om deze redenen

'John Carter' flopte volgens cast en crew om deze redenen

De film zag er nep uit, met reden.

De cast en crew van John Carter vertelde openhartig over de live-action film en wat er mis ging. Dat doen ze in het kader van de tiende verjaardag van de film.

John Carter was een enorm ambitieus project: een sci-fi film die draaide om voormalig Confederate-kapitein John Carter die getransporteerd wordt naar Mars en daar belandt in een burgeroorlog tussen verschillende koninkrijken op de planeet. Met een budget van 350 miljoen dollar, was het een monsterflop die slechts 284 miljoen opbracht aan de box office.

John Carter flop
Ter ere van de tiende verjaardag van John Carter sprak de cast en crew met The Wrap over wat er mis ging met de film.

CInematograaf Dan Mindel vertelde dat het besluit van de filmstudio om de film in studiosets op te nemen in plaats van het Zuidwesten van de Verenigde Staten "om wat geld te besparen" een "gigantische fout" was die maakte dat de film er minder realistisch uit zag.

Actrice Lynn Collins bevestigde dat en vond dat het besluit om in Londen op te nemen, zorgde dat mensen "ontevreden" raakten omdat "iedereen weg van hun familie" was.

Scenarist Michael Chabon denkt dat "niemand van de Disney-bazen begreep waar de film nou echt om draaide, om gaf, en het betekende ook nog eens niets voor hen." Daarom werd de titel veranderd van John Carter of Mars naar John Carter. Regisseur Andrew Stanton noemde dat zijn eigen fout, omdat hij "erg betrokken" was bij de marketing en het besluit van de studio accepteerde, zich niet bewust van de slechte verhalen die al rondgingen over de film.

Als je zo hoort wat de cast en crew zegt, lijkt het erop dat John Carter simpelweg een perfecte storm van dingen die mis gingen was.

NieuwsFilm

meest populair