Oscarwinnaar en Marvel-acteur William Hurt overleden

Oscarwinnaar en Marvel-acteur William Hurt overleden

De acteur werd 71 jaar.

Vandaag is acteur William Hurt overleden. Dit wordt bekend via Deadline. De Amerikaans acteur is jarenlang actief geweest in Hollywood, in films, series en op het toneel. Hurt is overleden op 71 jarige leeftijd.

"Het is met grote droefheid dat de familie Hurt rouwt om het overlijden van William Hurt, geliefd vader en Oscarwinnend acteur, op 13 maart 2022, een week voor zijn 72e verjaardag. Hij stierf vredig, in familiekring, door natuurlijke oorzaken. De familie vraagt op dit moment om privacy," zegt de familie in een verklaring via Deadline.

Oscarwinnaar en Marvel
Hurt werd in zijn loopbaan vier keer genomineerd voor een Oscar, voor zijn aandelen in de films Kiss of the Spider Woman, Children of a Lesser God, Broadcast News en A History of Violence. Voor zijn rol als Luis Molina in Kiss of the Spider Woman uit 1985 won hij het beeldje ook.

De acteur is ook bekend van zijn rollen in de films A.I. Artificial Intelligence (2001), The Village (2004), Syriana (2005), The Good Shepherd (2006), Mr. Brooks (2007) en Into the Wild (2007).

De afgelopen jaren viel Hurt vooral op door zijn rol als Thaddeus Ross in het Marvel Cinematic Universe. In 2008 debuteerde hij als het personage in The Incredible Hulk en na een aantal andere films dook hij verleden jaar opnieuw op in Black Widow.

NieuwsFilm

meest populair