Jane Campion haalt keihard uit nadat Sam Elliot 'The Power of the Dog' een 'k*tfilm' noemt

De regisseuse heeft geen goed woordje over voor de bekende acteur.

Begin deze maand haalde de legendarische acteur Sam Elliot snoeihard uit naar The Power of the Dog. Elliot vond de film duidelijk niks en nam dan ook bepaald geen blad voor de mond om regisseuse Jane Campion en haar film met de grond gelijk te maken. Laatstgenoemde bijt nu van zich af.

Hoofdrolspelers Benedict Cumberbatch, Jesse Plemons, Kodi Smith-McPhee lieten alle drie al weten het niet eens te zijn met Elliot, maar bleven wel netjes. Hetzelfde kan niet gezegd worden van Campion...

Reactie
Campion haalde namelijk op haar beurt weer uit naar Elliot. Zo zei de filmmaker tijdens een recent interview: "Het spijt me, maar hij gedraagt zich een beetje als een B-I-T-C-H. Hij is ook geen cowboy, maar gewoon een acteur. Het Wilde Westen is een mythische ruimte en er zijn dus veel mogelijkheden. Ik vind dat hij enigszins seksistisch uit de hoek kwam".

De reactie van Campion mag tamelijk extreem klinken, maar Elliot (o.a. bekend van The Big Lebowski en A Star is Born) was ook niet echt bepaald vriendelijk. Zo noemde hij The Power of the Dog o.a. een "k*tfilm" en begreep hij Campion ook niet.

"Wat doe ze?"
Zo zei Elliot, die zelf al in heel wat westerns was te zien, over Campion: "Ik vind haar een briljante regisseur, ik hou echt van haar eerdere werk. Maar wat de f*ck doet deze vrouw? Wat weet een vrouw van daar, uit Nieuw Zeeland, nu over de Amerikaanse western? Waarom maakt ze hem in godsnaam daar? En dan speelt het verhaal zich zogenaamd af in Montana? Dat schoot me ook in het verkeerde keelgat".

NieuwsFilm

meest populair