Sequel die op voorhand al gedoemd was om te mislukken, blijkt wel een hit op Netflix

Sequel die op voorhand al gedoemd was om te mislukken, blijkt wel een hit op Netflix

Het tweede leven op streaming biedt wederom redding...

Filmprojecten leveren banen op, lokale economieën bloeien ervan, er zitten altijd uren tijd, inspanning, geld en liefde in, maar soms kun je van mijlenver zien aankomen dat iets gaat mislukken.

Men In Black: International was precies zo'n titel. Zodra het vierde deel in de franchise werd aangekondigd, vroeg iedereen zich hardop af hoe de formule zou kunnen werken zonder de aanwezige magie van Will Smith en Tommy Lee Jones.

Het ongelukkige antwoord is dat het dus ook helemaal niet werkte, ondanks het harde werk van nieuwe hoofdrolspelers Chris Hemsworth en Tessa Thompson. Aan hun chemie lag het niet.

Fans waren op voorhand al niet enhtousiast nog meer MiB en de scepsis werd alleen maar erger toen er verhalen over onvrede achter de schermen naar buiten kwamen.

Regisseur F. Gary Gray botste voortdurend met producer Walter Parkes en probeerde tevergeefs uit het project te stappen, en het script dat Hemsworth en Thompson had verleid om te tekenen, werd zwaar herschreven.

Het resultaat? Belabberd
Alle moeite tevergeefs, de trailers waren niet inspirerend, dialogen voelden geforceerd aan en de CGI zag er slechter uit dan in het origineel uit 1997.

Geflopt dus aan de box-office, maar zoals wel vaker doet de film het op streaming een stuk beter, aangezien Netflix-abonnees deze onlangs naar de Top-20 van 'best bekeken titels' hebben gelanceerd.

NieuwsFilm

meest populair