Samuel L. Jackson lobbyt voor terugkeer als Mace Windu in 'Star Wars'

Hoe gaaf zou dat zijn!

Jim Pedd 16 maart 2022 12:32 in Algemeen
Samuel L. Jackson blijkt een Star Wars-regisseur gevraagd te hebben om te lobbyen voor zijn terugkeer als Mace Windu. De Jedi zagen we voor het laatst in Star Wars: Revenge of the Sith, toen hij op het punt stond om Palpatine te vermoorden.

Het was op dat moment dat Anakin Skywalker zijn hand afhakte en Palpatine hem met bliksem uit de ramen blies. Anakin was daarmee definitief een kracht van het duister geworden en kreeg de naam Darth Vader. Hoewel aangenomen werd dat Mace dood zou zijn, hoopten fans altijd dat hij nog zou leven.

Star Wars-terugkeer
Aangezien de Star Wars-franchise een geschiedenis heeft van het terugbrengen van doodgewaande personages, is dit idee niet eens zo heel gek.

Zo zagen we Darth Maul nog doormidden gehakt worden door Obi-Wan en keerde hij terug. Ook Palpatine bleek zijn eerste dood overleefd te hebben door het gebruik van kloontechnologie.

Dat inspireerde Jackson om actiever te lobbyen voor een terugkeer. "Ik hoop het zeker. Er is een grote geschiedenis van mensen met één hand die terugkeren in Star Wars," begon Jackson.

"De enige persoon met wie ik daarover gesproken heb, is Bryce Dallas Howard, omdat ik een film met haar gemaakt heb en zij afleveringen van The Mandalorian regisseert. Dus ik vroeg haar of ze mij kon helpen, of ze mij aardig vond. Waarop zij zei: 'Ik hou van je man! Je bent fantastisch', dus zei ik: 'Nou, breng mij terug. Ik ben er klaar voor!' Ik leer wel vechten met mijn linkerhand, dus regel het!"

NieuwsFilm