Oh oh... Meer problemen voor Disney na het cancelen van film met homokus?

Oh oh... Meer problemen voor Disney na het cancelen van film met homokus?

De laatste tijd krijgt Bob Chapek en co. flink veel kritiek.

De laatste tijd is er best veel kritiek op Disney. Een week geleden haalden Pixar medewerkers nog uit naar de wereldberoemde studio omdat Disney in het verleden hard probeerde LGBTQ+-scènes te vermijden in hun films. Nu komt weer een soortgelijk verhaal naar buiten.

In 2019 nam Disney 20th Century Fox over. Hierdoor werd het 'Huis van de Muis' ook de eigenaar van Blue Sky Studios, o.a. bekend van de Ice Age-films. Sommige leden van Blue Sky laten nu weten dat Disney zich verzette tegen bepaalde LGBTQ-elementen in hun nooit afgemaakte bewerking van de graphic novel Nimona.

Stoppen
Volgens de Blue Sky medewerkers zou in de film een genderfluïde personage opduiken. Ook zou er een homokus in de film zitten, maar dit wilde Disney liever niet. Volgens de Blue Sky-groep was het verzet zelfs zo fel dat de LGBTQ-elementen tijdens latere meetings niet eens meer aan bod kwamen.

Toch wilde Blue Sky de film graag afmaken, maar ook hier kwam het niet van. Toen Disney de studio namelijk overnam, besloten ze uiteindelijk de stekker volledig uit het project te trekken, ondanks het feit dat de film naar verluidt al voor zo'n 75 procent was afgewerkt. Ook zouden grote namen als Chlöe Grace Moretz en Riz Ahmed meewerken aan het project, maar dat was blijkbaar niet genoeg reden voor Disney om ermee door te gaan.

Kritiek
De Blue Sky medewerkers (die niet bij naam genoemd willen worden) halen dan ook uit naar Disney: "Wanneer de grootste filmindustrie ter wereld enorm veel films maakt voor kinderen zonder enige LGBTQ-elementen, krijgen de queer-kinderen het behoorlijk lastig. Bob Chapek zegt dat hij volledig achter de LGBTQ-gemeenschap staat, maar waar is dat dan aan te zien? Disney zorgt zelf voor problemen aangezien ze zulke verhalen vermijden".

NieuwsFilm

meest populair