Dit is de grootste (en mooiste) uitdaging van 'Dune: Part Two' volgens Denis Villeneuve

Dit is de grootste (en mooiste) uitdaging van 'Dune: Part Two' volgens Denis Villeneuve

Denis Villeneuve kijkt er meteen naar uit.

Regisseur Denis Villeneuve zegt dat een cruciale scène in Dune: Part Two een van de mooiste uitdagingen van zijn leven zal zijn. Villeneuve regisseerde Dune, die vorig jaar in de bioscoop en op HBO Max te zien was.

Dune bleek een hitfilm te zijn en leidde ertoe dat Warner Bros. en Legendary Pictures een tweede film bestelden. Die moet de tweede helft van het boek van schrijver Frank Herbert vertellen.

Dune-vervolg
Een van de belangrijkste elementen in de Dune-franchise, zijn de zandwormen. Zij leven op de planeet Arrakis, a.k.a. Dune, en zijn essentieel voor de productie van Spice. Dat is de belangrijkste grondstof in het universum in de Dune-franchise.

De zandwormen zijn ook belangrijk voor de Fremen, inheemse bewoners van Arrakis, die op de beesten leren rijden. Dat aspect werd al naar gehint in de eerste Dune-film, en krijgt een prominentere rol in het komende vervolg.

In een interview met Variety over de tweede Dune-film vertelde Villeneuve over de grootste uitdaging van de film: "Het heeft met zandwormen te maken en wordt een van de mooiste uitdagingen van mijn leven. En ik weet dat als ik het goed doe, het dé scène zal zijn."

NieuwsFilm

meest populair